May 11, 2021

Episode 36: Paratreneren

Hva gjør jobben som paratrener annerledes enn en vanlig trenerjobb? Hvordan gjør man en best mulig jobb med utøvere som trenger mer tilpasning, men som også lettere pådrar seg skader?

– Det er ikke noe hokus-pokus, treningsprinsippene er omtrent de samme som hos andre utøvere, men det er mer å tenke på, sier Morten Skogheim Kleivdal, som er rekruttlandslags- og paralandslagstrener for snowboardutøvere – og en av gjestene i denne episoden av NIH-podden.

– I tillegg til alt det praktiske i treningen, kommer spesielle forhold rundt restitusjon og skadeforebygging. Parautøvere blir hardere belastet og mer skadet enn utøvere uten funksjonsnedsettelser, sier Marte Bentzen, som er førsteamanuensis på Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier ved NIH. Hun har forsket på trenerrollen og spesielt forhold rundt parautøvere og -trenere – og er den andre gjesten i denne NIH-podden.

Her lærer du også mer om mangfoldet, ikke bare av idretter, men også om mangfoldet av utøvere, som er mye større i paraidrettene.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App